Lindring av tinnitus med hund og hundebur

Tinnitus er en plage. Det er en alltid tilstedeværende lyd som egentlig ikke finnes, men likevel durer på i samme frekvens. I mangel av en egentlig behandling av problemet, er utfordringen først og fremst og lære seg å leve med det.

En terapiform som virker for mange er et kjæledyr. Hunder og katter er relativt ukomplisert vesener. Får de sine basale behov dekket, er de greie å ha med å gjøre og lager ikke irriterende lyder eller fremmer urimelige krav som gjør øresusen verre.

Å skaffe seg en hund

Hunden i seg selv kurerer ingenting, men den kan gjøre det lettere å ignorere plagene dine. Det alene øker livskvaliteten.

Men med hund følger ansvar. Relevant utstyr som hundebur fra billige-hundebur.com, matskål og hundelenke bør være på plass og brukes.

Hundeburet er praktisk for å ta med hunden på bilturer. Frisk luft, konkrete gjøremål og godt selskap gjør at du glemmer tinnitus for en kort stund. Kjør til en park i nærheten, ut i skogen eller andre natur-områder hvor hund og menneske kan trives sammen.

Fysisk aktivitet anbefales for nær sagt hvilken som helst plage eller sykdom i dag. Med en hund til stede blir terskelen lavere og plikten høyere til å komme seg ut og bevege seg.

Hvor alvorlig er tinnitus?

Som regel er det mer plagsomt enn alvorlig. Det er også så mange som 1 av ti som rammes, i forskjellig grad. De aller fleste har det i en lettere grad som er til å leve med. Men det er også nærmere 10 % av disse som blir plaget så mye at det nedsetter livskvaliteten.

Det er flest eldre som rammes, men fenomenet er kjent i alle aldersgrupper.

Det kan være forskjellige årsaker, men som regel er det en underliggende tilstand. Det vanlige er at det er i forbindelse med tap av hørsel, en øreskade eller forstyrrelser i blodsirkulasjonen rundt det indre øret.

Du kan leser mer om tinnitus på NHI.no.

Ikke la tinnitus bestemme

Det høres kanskje lettvint ut, men den beste medisinen kan være å ignorere tinnitus-lyden. La den bare være der som en bakgrunnsstøy du har lært å leve med, som om det gikk en motorvei forbi huset ditt.

Spesielt gjelder det hvis du er pensjonist og mangler gjøremål. Da er det nok en gang at hunden kan være løsningen. Har du alltid ønsket deg et kjæledyr, er det altså nå du har tid til å ha et!